Extindeți valabilitatea alimentelor de până la 8 ori cu FoodSaver

FoodSaver este o companie americană care produce aparate de vidat alimente pentru profesioniști și gospodării. Aceste aparate brevetate cu o folie groasă fac posibilă extragerea perfectă a aerului și crearea unei conexiuni etanșe, care va prelungi durata de valabilitate a alimentelor de până la opt ori. Acestea asigură depozitarea eficientă a alimentelor în restaurante sau gospodării și, în plus, vă vor elibera de risipa alimentară inutilă și vor economisi mulți bani. Aparatele sunt perfecte pentru ambalarea mâncării la școală sau la serviciu. 

Puteți congela alimentele vidate și apoi gătiți-le direct în pungă. Pungile pot fi spălate în mașina de spălat vase.

  • Prelungiți viața cărnii de până la 8 ori
  • Curățenie și igienă mai mare
  • Design modern și ergonomie
  • Pompa de aspirație - 3 niveluri, aspiră și sigilează punga, separă folia
  • 2 niveluri de etanșare pentru alimentele uscate și umede
  • Mâncarea poate fi congelată și apoi gătită direct în pungă
  • Pungile pot fi spălate în mașina de spălat vase

Să explicăm principiul vidării alimentelor

Dacă expuneți alimentele la aer, temperatură rea, umiditate, efectele enzimelor, creșterea microorganismelor sau a insectelor contaminate, deteriorarea alimentelor este cauzată de reacții chimice. Acest proces nedorit poate fi încetinit prin depozitarea alimentelor vidate. Aspirarea reduce presiunea absolută a aerului din ambalaj prin eliminarea oxigenului și a substanțelor volatile. Oxigenul conținut în aer este cel care provoacă alterarea alimentelor și, datorită efectelor sale, procesul de oxidare, care determină pierderea valorii nutriționale, a gustului și a altor proprietăți ale alimentelor. Vidarea extinde durata de valabilitate a multor alimente proaspete prin reducerea oxidării și prevenirea creșterii microbilor (bacterii și ciuperci). Cu toate acestea, alimentele proaspete conțin o cantitate mare de umiditate, care favorizează creșterea microorganismelor, care se pot înmulți în prezența sau absența aerului. Pentru a preveni deteriorarea rapidă a acestor alimente, acestea trebuie depozitate la temperaturi scăzute.

Atenție la bacterii

Bacteriile se pot înmulți cu sau fără prezența aerului, în funcție de specie. O bacterie foarte periculoasă este specia Clostridium botulinum. Această bacterie se poate dezvolta în medii care nu conțin acizi sau sunt lipsite de oxigen și sunt expuse la temperaturi care depășesc 4 ° C pentru o lungă perioadă de timp. Alimentele care sunt puse în pericol de acest tip de bacterii includ cele cu aciditate scăzută - cum ar fi păsările de curte, peștele, fructele de mare, carnea roșie, măslinele în saramură, ciupercile, ouăle și legumele. Mai mult, pot fi alimente cu un nivel mediu de aciditate, care includ practic toate legumele și multe fructe - roșii coapte, ceapă, ardei roșu, castraveți sau smochine.
Pentru a preveni contaminarea cu această bacterie, trebuie respectate regulile de igienă de bază și preveni multiplicarea dăunătoare a acesteia în alimentele depozitate prin păstrarea alimentelor la frigider doar pentru o perioadă scurtă de timp sau în congelator, dacă este necesară stocarea pe termen lung. Cu toate acestea, astfel de alimente trebuie consumate imediat după tratamentul termic.

Acum să vorbim despre ambalajul de vidat pentru congelator și frigider ...

Să începem cu vidarea în congelator. Cel mai important lucru este să folosești cea mai proaspătă mâncare posibilă. Deoarece alimentele au o consistență fină, ar putea fi deteriorată dacă produsul este vidat proaspăt. Alimentele crocante, cum ar fi peștele, fructele moi, produsele de patiserie și altele asemenea, ar trebui să fie mai întâi congelate. În primele 24 de ore nu există niciun risc de deteriorare a alimentelor înghețate, deci, produsele care au fost congelate cu o zi înainte pot fi vidate și apoi depozitate în congelator pentru o lungă perioadă de timp, pentru a păstra toate valorile nutriționale și caracteristicile gustative ale produsului proaspăt. Dacă vidați supe, sosuri, tocănițe sau alte alimente lichide, congelați-le cât mai curând posibil într-un vas adecvat sau într-un recipient durabil și după vidarea cu aparatul FoodSaver puneți-le la congelator din nou. 
Înainte de a vida legume, curățați și blanchiti scurt în apă clocotită sau în cuptorul cu microunde. Legumele ar trebui să fie calde, dar încă tari. Apoi împachetați-le în vid. Dacă alimentele nu sunt pre-congelate, vă puteți aștepta că congelarea va crește volumul alimentelor. Apoi lăsați 5 cm lungime la pachet pentru această mărire. În cazul cărnii și a peștelui, este adecvat să așezați aceste alimente pe un șervețel de hârtie și să le ambalați în vid cu acest șervețel, care absoarbe orice exces de umiditate din alimente. Când depozitați alimente cum ar fi clătite, clătite americane, prăjituri mai subțiri, chifle burger și altele asemenea, depozitați-le unul peste altul cu o foaie de hărtie. Apoi va fi mai ușor să le separați, să reambalați restul și să le puneți imediat la congelator.
În gospodăriile prea ocupate este posibil să pregătiți mâncarea cu ceva timp înainte folosind aparatul de vidat și depozitați la frigider pentru utilizare ulterioară unde este suficient doar să încălziți mâncarea.

Ceva despre vidarea pentru cămară

Alimentele depozitate la temperatura camerei, cum ar fi cafeaua, făina, zahărul etc., pot beneficia de ambalarea sub vid. Dacă aceste produse nu sunt utilizate timp de câteva zile, este recomandabil să le protejați cu ambalaje sub vid. Își vor păstra proprietățile și nu va exista pericolul ca acestea să fie degradate de umiditate sau infestate cu mucegai sau insecte. Atunci când decongelați alimente ambalate sub vid, cum ar fi pește, carne, fructe, legume sau alte alimente delicate, este recomandabil să le puneți în cel mai jos compartiment al frigiderului pentru a le dezgheța într-un mod mai lent. Pâinea și alte produse de patiserie trebuie lăsate să se dezghețe la temperatura camerei. Supele și alte alimente lichide ar trebui să fie scufundate în apă fierbinte cu recipientele de vidare până ajung la temperatura dorită. Dacă dezghețați alimentele la temperatura camerei, tăiați un colț al ambalajului pentru a permite evacuarea aburului. După decongelare, alimentele trebuie consumate imediat și nu nu le mai congelați din nou.

Vidarea alimentelor deja ambalate

Multe alimente, precum brânza sau carnea sunt deja ambalate din fabrică. Pentru a-și păstra gustul și prospețimea, împachetați-le cu aparatul de vidat FoodSaver imediat ce deschideți ambalajul original. Aceste alimente trebuie consumate întotdeauna până la data de expirare menționată pe ambalajul original. Acestea trebuie manipulate cu mare atenție în timpul ambalării și, desigur, trebuie respectată igiena.