Cum să alegi aparatul potrivit de vidat alimente?

Dacă obișnuiți să aruncați des o cantitate mare de alimente pe care nu reușiți să le consumați, va-ți gândit să cumpărați pachetul pentru vidarea alimentelor? Perioada de valabilitate și depozitarea alimentelor este foarte importantă. Parametrii importanți de bază care contează atunci când alegeți un aparat pentru vidat sunt dimensiunile, greutatea, puterea de aspirație și puterea absorbită. Vă vom sfătui cum să alegeți un aparat pentru vidat care să se potrivească tuturor nevoilor dumneavoastră. 

Puterea absorbită și puterea de aspirare

Cu cât puterea absorbită este mai mare, cu atât puterea de aspirație este mai mare și mai bună. Împreună cu puterea absorbită și puterea de aspirație, consumul total de energie crește semnificativ.

În acest caz este foarte important să vă gândiți ce model veți deține. În cazul unei afaceri alimentare, unde este necesară vidarea alimentelor foarte rapidă și calitativă, investiți într-un model mai puternic.

Pentru utilizarea clasică a ambalajelor în vid, nu este necesar un dispozitiv performant este suficient și un model cu un consum mai mic de energie. Puterea absorbită variază de la 90 la 2400 W, iar puterea de aspirare variază de la 10 la 20 de litri pe minut.

 

Pungi

Decizia inițială este să alegeți pungile pe care le veți folosi în mod regulat. În caz contrar este posibil să aveți nevoie de încă un pachet de vidare. Factorul decisiv este dimensiunea lor.

Pentru aproape toate modelele de ambalaje de vidare se recomandă folosirea pungilor de la același producător. Pungile se vând și în rolă, pe care o puteți ajusta acasă la dimensiunea dorită. Modelele de ambalaje în vidare de calitate superioară sunt echipate cu un sertar pentru rola de folie.

Pungile sunt produse în două variante:

Pungi netede - sunt un produs de bază pentru uzul zilnic și comercial. Prețul lor nu este mare. Cu toate acestea, nu orice pachet de vidare permite utilizarea acestora. Le puteți folosi și în cazul brânzeturilor de casă sau a altor alimente.

Pungi gofrate - pachetele de vidat de dimensiuni mai mici funcționează doar cu pungi gofrate. Sunt mult mai ușor de manevrat. Dar prețul lor de achiziție este mai mare. Ambalajele de vidare de calitate superioară acceptă ambele tipuri de pungi.

 

Nivelul de vidare

Nivelul de vidare a ambalajului depinde și de puterea sa de aspirare. Parametrii de vidare sunt diferiți și sunt influențate și de proporția de aer care rămâne în pungă.

Cu cât nivelul de vidare este mai mare, cu atât mai puțin aer rămâne în pungă. Rezultatul este o vidare mai eficace și eficientă a alimentelor.

Valoarea bar pentru ambalajele de vidare de uz casnic variază de la 0,7 la 0,8 bar. Dacă doriți să vidați alimente mai fragile, aveți grijă să nu le zdrobiți. Urmăriți nivelul de vidare.

Zgomotul

De asemenea, trebuie să aveți în vedere că zgomotul la vidarea alimentelor pentru o perioadă mai lungă de timp este uneori enervantă. Pachetele de vidare mai silențioase au o valoare în decibeli de aproximativ 65 dB. Cele mai zgomotoase au nivelul de zgomot mai puternic de aproximativ 80 dB.

Dimensiunile

In bucătăriile mari, unde este suficient spațiu și unde ambalajul vacuum nu va fi transportat, alegerea potrivită este să cumpărați un model cu dimensiuni și o greutate mai mare. Dacă vă gândiți la ceva mai mic și ușor de depozitat, apelați la un model cu dimensiune și o greutate mai mică.

Greutățile medii ale ambalajelor în vidare variază de la 1 la 4 kg. Dimensiunile sunt in jur de 30 cm in diametru.

 

Păstrați mâncarea dumneavoastră proaspătă

Unele aparate de vidare dispun de funcții care le fac puțin mai speciale. Funcțiile speciale includ etanșarea moale, extracția aerului, marinarea rapidă, sudarea și etanșare pentru alimente uscate sau umede. Altele sunt vitezele de extracție a aerului, sudarea dublă sau displayul. Alegeți-vă un nou aparat pentru vidare conform preferințelor dvs.

 

Întreaga ofertă de pachete de vidare FoodSaver de calitate o găsiți în ofertă: Aparate de vidat alimentelor