Ambalarea alimentelor în vid într-un test editorial

Este un mic miracol care face ca alimentele să învechească mai lent. Semințele de mac și nucile își vor păstra prospețimea dulce ani de zile, cârnații nu se vor întări ca o piatră nici până la următoarea sacrificare, iar când vine vorba de carne, se vor întâmpla minuni în timpul depozitării și marinării. Tot ce trebuie să faceți este să extrageți aerul din pungă și să-l sigilați.
Ce ar trebui să ȘTIȚII

1 Pungile
Nu plasticul special, ci suprafața structurată a părții interioare a pungii decide dacă poate fi folosit sau nu pentru ambalarea în vid. Reliefurile interioare formează mici coridoare prin care aerul poate fi extras chiar dacă ambele părți ale pungi sunt presate una pe cealaltă. Prin ele iese aerul și sucul stors, astfel încât punga să poată fi închisă.

2 Folia
În timp ce pungile au propria înălțime și lățime specifică, pentru ambalare puteți folosi și folia care are forma unui manșon. Sigilați capătul liber, tăiați lungimea necesară pentru ambalare din manșon și îl utilizați ca o pungă finită. Va dura ceva timp să te obișnuiești cu estimarea corectă a volumului și planificarea, astfel încât să nu irosești mai mult material de ambalare decât este necesar.

 

3 Extragere
Pompa care extrage a aerului din pungă funcționează asemănător cu cea pe care o cunoști de la un aparat de cafea espresso. După pornire se aude o mișcare ritmică a pistonului, care nu se oprește până când punga este gata de sigilat. Pentru materiile prime umede totul este controlat doar de cronometru, pentru cele uscate și solide, electronica va verifica atingerea presiunii.

4 Sigilarea
În fălci, care prin stratul de cauciuc presează pereții pungii împreună, există un element de încălzire, datorită căruia se formează o îmbinare permanentă de pe pungă. Pe modelele mai slabe, are forma unui fir îngust, dar un aparat bun va crea o sigilare cu o lățime de doi, trei sau cinci milimetri. Doar așa poate împiedica pătrunderea murdăriei sau picăturilor de apă și grăsime.

5 Fără extracție
Dacă doriți să utilizați ambalajul pentru a închide pungii de pachete comerciale, acesta ar trebui să aibă un mod de sigilare chiar și fără extragerea aerului. Asta înseamnă să închizi o pungă pe jumătate goală de chipsuri, alune sau biscuiți în ambalaj pentru ca acestea să nu-și piardă prospețimea fragilă în timpul depozitării. Îl puneți în aparat, faceți clic pe buton și aveți o jumătate sau un sfert de ambalaj pentru depozitare.

 

6 Modul umed
Aparatul de vidare este excelent și pentru marinarea cărnii și slănini înainte de a le usca și a le afuma. Vidul din pungă vă asigură că nu trebuie să le rotiți zilnic în amestecul sărat. De asemenea, va face ca tot sucul cu sare și ierburi să rămână în contact cu suprafața cărnii, indiferent dacă este partea laterală, de jos sau de sus.

7 Întreținere
Nu puteți lubrifia pompa, nu puteți verifica niciodată starea acesteia. Cu toate acestea, este în puterea dumneavoastră să curățați aparatul după fiecare utilizare. Sucurile scurse pot provoca multe neplăceri, așa că spălați recipientele de colectare după fiecare utilizare. Și dacă este vorba de benzile de cauciuc ale fălcilor, rotiți-le în mod regulat pentru a nu obosi.

 

SĂ ARUNCĂM O PRIVIRE PRIN PORTOFEL
Este impresionant să vezi cum aparatul scoate aerul din tricourile pe care le împachetezi în valiză. Împreună, ați dori să înfășurați totul în folie - de la morcovi tocați pentru salată la păstăi de fasole pentru supă până la o bucată de chiflă care merge la congelator. Gândul la o extensie de 5 ori a prospețimii și durabilității este o adevărată atracție.

Cu toate acestea, îți revii repede și revii la bunul simț când afli că pungile sunt de unică folosință și nu sunt cele mai ieftine. Prețul materiilor prime va decide ce vei ambala în vid și ce nu. Cu siguranță merită să-ți păstrezi ceafa de porc uscată de casă, astfel încât să nu îmbătrânească, dar nu și tăițeii din ouă și făină pentru câțiva lei.

 

Vacuum
Producătorii nu precizează valorile vidului realizat, dar găsiți în ofertă modele cu una sau două pompe.
 
Capacitate
Lățimea determină ce gamă de pungi veți putea folosi atunci când împachetați - 20, 25, 28, 30 sau mai mulți centimetri? Nu te lăsa lipsit de posibilități.

Uscat și umed
Din alimentele umede în timpul extrageri aerului, aparatul de vidare trebuie pregătit pentru aceasta. Unele sunt semnificativ mai bune decât altele.
 
Sigilați
Subțire ca un fir sau lat ca un tiv pe un prosop? Cu cât sigilarea este mai lată, cu atât etanșarea vidului din pungi este mai fiabilă.
 
Accesorii
Aerul poate fi extras din pungi, dar și din sticle, doze, boluri și recipiente, dar numai daca la pachet poate fi conectat un tub pentru accesoriile acestuia.

Un aparat pentru vidare nu este un mixer sau un aparat de făcut pâine. Ai nevoie de timp pentru a ști cât de mulțumit ești de depozitarea alimentelor. Acest test s-a desfășurat în faze scurte pe parcursul mai multor luni, astfel încât în ​​final am revenit frumos la toate modelele unul lângă altul.

MODELE TESTATE

 

unul dintre câștigătorul testului meu

FoodSaver FFS015X
Lățime: 28 cm, încălzire 150 W
Funcții: sigilare, vidare uscată și umedă
Echipament: orificiu de aspirare pentru accesorii
 
CUM FUNCȚIONEAZĂ: Acest aparat va începe să vă asculte în momentul în care va obișnuiți cu presiunea sa puternica de sigilare. Puneți punga umplută, alegi vidarea umedă sau uscată, iar de restul se ocupă electronica. Ne place cusătura lată de 3 mm, care poate fi de așteptat să fie fiabilă chiar dacă punga nu este perfect curată la locul ei sau ați decis să folosiți cele mai groase pungi de pe piață. Sucul se scurge în colectorul ușor de curățat și nu sa întâmplat niciodată ca aparatul să nu țină pasul cu ritmul nostru. 

+++++ 99,90 €

 

 

Status HV500
Lățime: 28 cm, încălzire 180 W
Funcții: sigilare, vidare uscată
Echipament: recipient pentru folie
 
CUM FUNCȚIONEAZĂ: Uită de pungi și devii maestru porțiilor precis măsurate. Acest ambalator în vid vă încurajează să utilizați tava de folie încorporată și dispozitivul de tăiere simplu pentru a sigila pungi personalizate. Nu trebuie măsurat nimic, fiecare tăietură este dreaptă și precisă. Ne place ritmul de lucru și vidul obținut, dar nu contați prea mult pe extragerea lichidelor, a terciurilor și a materiilor prime umede. Ne-ar fi plăcut dacă sudurile ar fi mai largi. Cu o lățime milimetrică, am încercat întotdeauna să asigurăm sudarea cu o secundă pornire separată. Și când vine vorba de presiune, se bazează doar pe rezistența și puterea din mâinile tale.

++++ 119 €

 

 

Lidl SilverCrest SFS110C2
Lățime: 28 cm, încălzire 110 W
Funcții: sigilare, vidare uscată și umedă
Echipament: nici unul
 
CUM FUNCȚIONEAZĂ: Daca sunteți în căutarea primului dumneavoastră aparat de vidare, cu siguranță nu trebuie sa treceți cu vederea acest model. Deși nu este echipat să proceseze o duzină de pungi unul după altul fără pauză, puteți conta pe faptul că și fără antrenament prealabil veți face totul bine din prima dată. Sigilarea este puternică și de înaltă calitate, extracția poate gestiona nu numai materii prime uscate, ci și umede. Sucul care se scurge este colectat în rezervor, iar restul aparatului rămâne curat. Ne place funcționarea intuitivă, dar și mecanismul de presiune bine lucrat, unde nu vi se va întâmpla ca punga să se strice.

++++ 29,99 €

 

Maxxo VM4000
Lățime: 30 cm, încălzire 120 W
Funcții: sigilare, oprire extragere, extragerea aerului
Echipament: orificiu de extracție pentru accesorii
 
CUM FUNCȚIONEAZĂ: Programul automat pornește ciclul de extragere și sigilare, dar puteți folosi butonul pentru a întrerupe extragerea în orice moment când ambalați materii prime moi. Acest pachet vă va oferi o lățime generoasă a sigilări de 30 cm, dar nu vă așteptați să fi vârful în categoria sa. Vidarea este mai lentă decât la alte modele și de asemenea, simțim din punctul de vedere al vidului că aceasta este mașina cu cea mai slabă pompă dintre modelele testate. Își va îndeplini misiunea în ambalaje economice și durabile, dar se va întâmpla ușor ca văzând alte tipuri de aparate să ai senzația că acesta nu este ca nu este chiar ce ar trebui să fie.

++++- 53,50 €

 

ProfiCook VK1133
Lățime: 28 cm, încălzire 110 W
Funcții: sigilare, vidare uscată și umedă
Echipament: nici unul
 
CUM FUNCȚIONEAZĂ: Nu vă lăsați surprins de designul vertical neobișnuit al acestui aparat de vidare. Nu ocupă spațiu inutil pe blatul din bucătărie și vă puteți aștepta la o pregătire deplină și la performanță decentă de la acesta. Ne place viteza de vidare și lățimea de sigilare, precum și recipientul de colectare ușor accesibil pentru lichide. Trebuie însă să aveți grijă când lucrați cu ingredientele umede, pentru că la schimbarea pungilor nu se vede nivelul din rezervor și se poate întâmpla ușor să se reverse. Este un aparat relativ silențioasă, cu o presiune foarte bună a fălcilor. Se înțelege și cu rolele de folie la fel de bine ca și cu pungile.

++++- 108,85 €

SFATURI PENTRU VIDARE

  • Marginea superioară a pungii trebuie să fie întotdeauna cât mai uscată posibil, fără grăsimi și uleiuri. În caz contrar, sigilarea nu va fi fiabilă și puternică.
  • Nu numai dintr-o rolă puteți face o pungă, dar puteți să faceți și două mai mici dintr-o pungă mai mare. Economisirea cu folie merită cu siguranță.
  • Aparatul de vidare deformează ingredientele libere și moi, așa că vă ajută dacă le modelați cu mâinile în timpul vidări.
  • Nici măcar materiile prime ambalate în vid nu durează pentru totdeauna. Scrieți datele ambalajului pe fiecare pachet cu un marker permanent.

EVALUARE

Ne bazăm evaluarea pe valori măsurate obiectiv, dar și pe o evaluare subiectivă a calității execuției și construcției. Dar întotdeauna proporțional cu prețul de cumpărare.

+++++ (cinci)   
Remarcabil - Cu siguranță un câștigător în categoria sa
++++ (patru)   
Foarte bun - Unul dintre cele mai bune pe care le puteți alege. Aruncați o privire asupra lui.
+++ (trei)   
Bun - Își va face treaba și o va face bine.
++ (două)   
Sub medie - Îi lipsește ceva, dar poate să nu fie un dezavantaj pentru unii.
+ (unu)   
Slab - Probabil o greșeală. Alege foarte atent. Pe de altă parte, puteți obține cu ușurință o reducere.

Sursa: mojdom.zoznam.sk