Kit de procesare pentru căprior

Cod produs: PO94
Perioada de garanție: 2 ani
Disponibilitate: Disponibil
319 Lei cu TVA

În calitate de reprezentant exclusiv al Republicii Slovace, vă oferim un Kit de procesare pentru trofee de căprior cu posibilitatea de a-l folosi și pentru alte trofee. Un kit din cinci instrumente pentru prelucrarea comodă a trofeului și un suport pentru trofeu. Uneltele din oțel inoxidabil și toate dintr-o singură bucată de material.

Am vânat o căprioară și am vrea să avem o amintire a unei vânătoare reușite pentru totdeauna? Deci putem face un trofeu dintr-un cap de cerb fiert cu coarne. Există multe proceduri de pregătire pentru aceasta, care se bazează pe experiența individuală și aici ne putem familiariza cu cele mai practice dintre ele, care vor garanta un rezultat de calitate fără vrăji alchimice complexe. La început, separăm capul animalului prins și smulgem pielea, în cele din urmă scoatem globii oculari și tăiem grăsimea și mușchiul și scoatem creierul din cap. Clătim temeinic craniul curățat cu un jet de apă din exterior și din interior pentru a îndepărta cele mai bune resturi posibile de impurități organice, în special din cavități. În continuare, punem craniul în apă (într-o oală cu apă), astfel încât să fie complet scufundat până la trandafirul coarnelor. Lăsăm craniul să stea în această baie de înmuiere timp de 48 de ore, timp în care schimbăm apa cel puțin o dată, astfel încât craniul să fie scurs bine de sânge. În cele din urmă, urmează faza de tratament termic, adică fierbere. Puneți craniul într-un vas suficient de mare și umpleți-l din nou cu apă curată până la trandafir. Aducem apa la fierbere moderată și în timpul acesteia adunăm murdăria și grăsimea de la suprafață, iar dacă este necesar, adăugăm apă curată. Fierbem craniul cel puțin 40 de minute - dacă este o bucată tânără (până la 2 ani), dacă craniul provine de la un animal mai în vârstă, atunci vom crește timpul de gătire în mod corespunzător. Un craniu bine fiert poate fi recunoscut după periostul crăpat de pe frunte și orbite. Atenție, craniul nu trebuie fiert prea mult, pentru ca dinții să nu cadă, sau sa nu fie altfel deformat. După schimbarea primei ape, dacă este foarte murdară, adăugați în următoarea apă pudră de spălat decolorant, care degresează craniul și îl albește ușor. Se lasă apoi să se răcească, de preferat prin scufundarea într-un recipient cu apa rece, pe care o schimbam măcar o data pentru a face răcirea cât mai eficientă. Răcirea împiedică reabsorbția grăsimii în masa osoasă, iar particulele de grăsime rămase precipită în bulgări mici. Dacă am răci insuficient craniul, acesta s-ar îngălbeni în curând și unguentul rezidual s-ar manifesta prin formarea de pete pe suprafața oaselor. În final, vom curăța craniul răcit de ultimele rămășițe de țesuturi moi și cartilaj care au rămas pe el, iar în cazul unui animal tânăr, nu vom uita de partea nazală. Cartilajul uitat atrage moliile de mai târziu. La final, se face o baie finală de degresare în apă călduță (aprox. 70 °C), în care adăugăm câteva picături de detergent. Lăsați craniul să se înmoaie în el timp de 40 de minute, menținând în același timp aceeași temperatură a apei. La final, spală craniul și curăță-l mecanic cu o perie și lasă-l sa se usuce până a doua zi. Craniul uscat va fi tratat în mod repetat cu un strat de albire din soluție de peroxid de hidrogen (oxigen) de zece procente. În sfârșit, rămâne să atașăm trofeul astfel prelucrat pe un suport potrivit și să îl așezi acolo unde iese cel mai bine în evidență.

 

Suport

Prin deșurubarea piuliței frontale, separăm șina din partea din față a suportului și introducem coarnele între ele, înșurubam piulița și prin aceasta atașăm trofeul la suport. Vom strânge astfel încât trofeul să nu se miște, adică să nu cadă din suport în timpul procesului de fierbere. Prin slăbirea celor două piulițe de pe corpul suportului, putem regla unghiul brațului pentru a potrivi cel mai bine trofeul în oală. După ce am reglat parțial unghiul, îl strângem din nou pentru ca unghiul să nu se schimbe și îi fixăm poziția finală până atașăm suportul de oală. Fixăm suportul de oală deșurubând piulița de pe partea de prindere a suportului și punând-o pe marginea oalei și strângând-o ferm, astfel încât suportul să nu se miște mai departe. În final, corectăm unghiul și scufundăm trofeul în oală astfel încât partea de jos a trofeului să nu atingă fundul, deoarece s-ar putea arde. 

Un instrument cu o pălărie - o racletă

După tăierea capului, trebuie să îndepărtăm țesutul moale al creierului prin zdrobirea creierului într-o masă moale cu o racletă, pe care o scoatem în cele din urmă, astfel încât să nu rămână nimic înăuntru. Particulele mici pot fi îndepărtate și cu ajutorul apei curgătoare de la robinet.

Spatulă pentru globul ocular

Introduceți spatula în spatele globului ocular și separați globul ocular de craniu într-o mișcare circulară. După îndepărtarea, scoatem în continuare țesutul și grăsimea rămasă, care a rămas în interior după îndepărtarea globului ocular și nu sunt de dorit.

Ancoră

Folosim ancora pentru a îndepărta meningele care rămân după îndepărtarea creierului, prin îndepărtarea membranei cu arcul ancorei, înfășurând-o pe ancoră și trăgând-o afară. De asemenea, folosim ancora pentru a îndepărta țesuturile moi și altele asemenea.

Cuțit cu o racletă

Folosim cuțitul pentru a îndepărta resturile de carne, tendoane și membrane de pe suprafața craniului și a maxilarului, pentru a curăța trandafirii de resturile de blană și pentru a curăța trofeul în general. Această unealtă poate fi ascuțită după cum este necesar folosind un ascuțitor obișnuit.

Cârlig

Cârligul este folosit pentru curățare, îndepărtând cele mai mici resturi de țesut de pe trofeu, din toate deschiderile din craniu, cartilaje și membrane, după caz. Acest instrument este un instrument ajutător al întregului set.

Evaluările produsului Kit de procesare pentru căprior

Hore